Notícies de l'escola

Notícies generals del Mowgli
Dimarts, 14 abril 2020 12:09

Comencem el tercer trimestre a casa

Aquest dimecres 15 d'abril, iniciem el tercer trimestre confinats, seguint les indicacions del Departament d'Educació. 

 Tal i com us explicàvem a la carta que us vam enviar el passat dijous 9 d'abril, quan vàrem tancar el 2n trimestre, aquest dimecres iniciem un trimestre nou a casa. 

Així doncs, des de l’Escola, com encarem aquest tercer trimestre?

El nostre primer objectiu serà mantenir el contacte amb tot l’alumnat i les seves famílies i oferir-vos tot el nostre suport. Mantenir una comunicació permanent i poder-vos acompanyar en tot allò que necessiteu en l’aspecte acadèmic, personal i emocional.

Cada grup classe organitzarà, d’acord amb l’edat dels alumnes i les seves necessitats, la manera de mantenir aquesta comunicació fluida a través dels vostres tutors i tutores. Tots els alumnes de primària disposaran, a partir del 3r trimestre, d’un correu de gmail per poder-vos comunicar directament amb tots els i les mestres de l’escola. De Baloos a Akeles ja l’utilitzem. Per als alumnes de Cicle Inicial el correu és: “nom i primer cognom de l’alumne”@escolamowgli.cat i la contrassenya és mowgli1920 (que haureu de modificar i posar-ne una de pròpia la primera vegada que hi entreu). Per exemple, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. No dubteu a fer-nos qualsevol consulta que necessiteu. Adjuntem document en format pdf amb instruccions.

El nostre segon objectiu és el de fer que aquest trimestre els alumnes continuin aprenent. Per aquest tercer trimestre, hem adaptat els objectius propis de cada curs a la situació actual de confinament i facilitarem activitats per assolir tots aquests objectius, com hem fet fins ara. L’organització de les tasques us continuarà arribant en propostes setmanals per part de cada tutor/a i especialistes.

Seran activitats competencials, variades i ben planificades d’acord amb els criteris d’avaluació acordats en claustre per aquest tercer trimestre. (Els podreu consultar a la pàgina web de l’escola).

En acabar el trimestre, els i les mestres farem una valoració del treball i la resposta obtinguda per part de cada alumne/a al llarg d’aquesta etapa, tenint en compte la situació personal que hagi viscut cada família. 

A part d’aquestes tasques, oferirem sessions de webinar de caire educatiu. Aquelles famílies que no es puguin connectar (en directe), les sessions quedaran gravades i es podran visualitzar de nou tantes vegades com la família vulgui. Aquestes sessions seran aptes per a tots els nens/es, tot i que n’hi haurà destinades a Educació Infantil i a Educació Primària. Cada setmana, enviarem el calendari amb les propostes de sessions online que es faran.

A continuació, us proposem un temps orientatiu que hauria de dedicar cada nen/a a les tasques escolars, segons la seva edat. Aconsellem fer pauses i adaptar-ho a l’organització de cada família.

Llar d’Infants: Seguir les propostes de les mestres de manera voluntària + 1 videotrucada quinzenal amb les mestres.

E. Infantil: 1 hora diària de tasques individuals + 1 hora de sessió webinar + comunicació setmanal amb les mestres.

C. Inicial: 1 hora i mitja de tasques diàries individuals + 1 hora de webinar + comunicació setmanal amb un mestre (tutor/a o especialista).

C. Mitjà: 2 hores de tasques diàries individuals + 1 hora de webinar + comunicació diària amb el tutor/a i dues videotrucades setmanals amb dos mestres (tutor/a i especialista) + comunicació setmanal de conversa en anglès.

C. Superior: 2 hores i mitja de tasques diàries individuals + 1 hora de webinar + comunicació diària amb el tutor/a i dues videotrucades setmanals amb dos mestres (tutor/a i especialista) + comunicació setmanal de conversa en anglès.

Som conscients que l’ús d’aparells electrònics per a treballar pot ser difícil de gestionar, ja sigui per la manca d’aquests o pel nombre de persones de la família que necessiten fer-ne ús. Si teniu dificultats en aquest aspecte, contacteu amb el tutor/a. Estem buscant la manera de fer arribar, a qui ho necessiti, aparells per poder treballar més còmodament des de casa.

El nostre tercer objectiu és vetllar perquè les famílies estigueu ben informades i, que a través vostre, els nostres alumnes també ho estiguin.

Cal que us reuniu amb els vostres fills i filles i els hi expliqueu que ha començat el tercer trimestre i que seguirem fent Escola a distància. Que els pares i mares no sou els i les mestres, sinò que intentareu fer un acompanyament escolar des de casa. Que tot el professorat continuem treballant i hi serem per fer aquest acompanyament via telemàtica. Volem fer-vos costat.
Cal que els alumnes comencin a adquirir l’hàbit de treballar a estones més o menys curtes de manera autònoma. I si tenen dubtes, els i les mestres estem disponibles i connectats per contestar a través del correu, en l’horari escolar habitual.

Marcar uns hàbits i uns horaris a casa de dilluns a divendres (que són els dies d’Escola). Aquests horaris han de ser en funció de la vostra organització familiar actual, per tant, us han d’anar bé als pares i mares, però està bé que els elaboreu amb els vostres fills i filles.

Esmorzar bé i vestir-se: l’Escola no es pot fer en pijama ni amb lleganyes! Procureu transmetre calma, bon ambient de treball i bon humor, sempre que es pugui (entenem que hi ha moltes circumstàncies diferents a cada casa).

Per qualsevol dubte o suport, estem al vostre costat!

Per a més informació: http://ensenyament.gencat.cat/ca/inici/nota-premsa/?id=384709

El lloc web http://escolamowgli.cat utilitza cookies pròpies i de tercers pel correcte funcionament de la pàgina web.
Vostè pot permetre el seu ús o canviar la seva configuració des del seu navegador sempre que ho desitgi.
Aquesta web no genera perfils. Trobarà més informació a la nostra política de cookies