Dilluns, 28 Novembre 2022 11:33

Espais d'aprenentatge a Educació Infantil

Els Follets, els Esquirols i els Pinotxos estem aprenent a organitzar-nos fent Espais d’Aprenentatge.


De dimarts a divendres, després de fer un bon esmorzar i jugar una estona al pati, els nens i nenes decideixen a quin espai volen anar a treballar i a investigar. Els Espais que poden escollir lliurement són: el de joc, on els infants es transformen amb els protagonistes de les seves aventures, fent joc simbòlic; el de construccions i experimentació, on poden construir grans ciutats, boscos, granges, cabanes i amagatalls; el d’art, on la creativitat és el principal objectiu i cadascú, davant de les propostes que s’ofereixen, gaudeix pintant, retallant i manipulant... A l’espai de lletres i el matemàtic poden practicar els traços, les lletres del seu nom, la motricitat fina… i els jocs de taula, les formes, la descoberta de diferents materials formen part del nostre treball.
La finalitat d’aquest treball és poder treballar amb grups més reduïts amb els companys de les tres classes. Els nens i nenes comparteixen interessos, aprenen a ser autònoms, es fixen en el treball que fan els companys/es i treballen plegats ajudant-se els uns als altres. Es creen vincles i relacions amb tota la comunitat de petits. Veure els referents de les diferents edats els ajuda a avançar i a créixer i, per altra banda, s’ajuden i s’acompanyen en els diferents aprenentatges.
A cada espai, la dinàmica de treball ofereix propostes obertes i repetitives que al llarg de les setmanes va canviant depenent dels seus interessos.
En acabar la sessió fem un tancament fent una petita rotllana, valorant el que ens ha agradat i el que ens ha costat, i finalment tornem a les nostres aules de referència.
Acabem un trimestre on hem treballat de valent i esperem engegar el proper amb les mateixes ganes davant de noves propostes

Podeu veure les fotografies dels espais a la galeria de cada classe.

 

 

 

Calendari

Dil Dim Dic Dij Div Dis Diu
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
El lloc web http://escolamowgli.cat utilitza cookies pròpies i de tercers pel correcte funcionament de la pàgina web.
Vostè pot permetre el seu ús o canviar la seva configuració des del seu navegador sempre que ho desitgi.
Aquesta web no genera perfils. Trobarà més informació a la nostra política de cookies