Dilluns, 25 Gener 2021 18:36

Joc amb parelles. Vols jugar amb mi?

El procés de socialització dels infants, acostuma a començar a casa, amb els pares, els germans, els avis, els cosins… trobant afinitats amb uns més que amb altres.

A l’Escola aquest procés és importantíssim ja que per sí sols els nens i les nenes busquen companys per a compartir estones de joc. Fent un brevíssim resum: comencen jugant l’un al costat de l’altre, després ja miren el mateix conte, després ja es posen d’acord per jugar a un mateix joc.
Aquests companys esdevenen amics, uns i altres es busquen per jugar plegats, es posen d’acord per escollir una tasca, se senten a gust amb l’altre, sorgeixen afinitats i ganes d’estar al seu costat i es troben a faltar quan no ha vingut a l’escola.

Des de l’Escola, observem amb molta cura aquest procés socialitzador però també fomentem el joc amb tots els companys i companyes del grup, fer nous amics i conèixer a tots els que en formen part.
Potenciem petites estones amb parelles, escollides a l’atzar o triades per ells, parelles de joc lliure al pati, parelles a l’hora d’esmorzar, parelles per fer un dibuix o per fer un puzle, “ara poses la peça tú, ara em toca a mi”, parelles per endreçar plegats un munt de joguines que no estan al seu lloc…. dibuixos compartits, massatges amb parelles…

A tots ens costa una mica apropar-nos a algú si no el coneixem massa, si no té el nostres gustos en els jocs; un diu; “a mi m’agrada jugar amb les pilotes”, l’altre diu: “a mí m’agrada fer pastetes amb l’aigua i la sorra” i ens posem d’acord, “primer manes tú i després jo”? a l’hora d’esmorzar també pot ser un bon moment per conèixer l’altre, “què portes avui”? “jo pa amb xocolata i tú”?…. son petits comentaris que ens agrada escoltar i accions que fomentem per anar ampliant les amistats. Ens agrada escoltar, avui fem parelles?

Creiem que fomentant aquestes relacions amb els altres, estem ajudant als nens i nenes a conèixer als altres, a sentir-se ben acceptat i a ser més feliços.
Mestres d’Educació Infantil

IMG 9802

 

 

Calendari

Dil Dim Dic Dij Div Dis Diu
8
9
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
El lloc web http://escolamowgli.cat utilitza cookies pròpies i de tercers pel correcte funcionament de la pàgina web.
Vostè pot permetre el seu ús o canviar la seva configuració des del seu navegador sempre que ho desitgi.
Aquesta web no genera perfils. Trobarà més informació a la nostra política de cookies