Dijous, 25 Febrer 2021 20:57

Comencem un nou projecte

Durant el segon trimestre, els Esquirols i els Pinotxos dels grups de la Granja, la Cabana i el Castell, hem anat aprenent moltes coses sobre el Pas de temps. 

Vam engegar el projecte amb l’explicació d’un conte molt conegut: La Cigala i la Formiga. És un conte d’insectes que ens parla de l’amistat, de les diferents maneres de veure la vida i com encarar-la, de la bondat i de la maldat, de l’egoisme i la generositat. Una cigala i una formiga exemplifiquen dues actituds contraposades davant la previsió de la conseqüència dels seus actes. La Formiga és previsora i recull menjar per quan arribi l’hivern mentre que la Cigala prefereix gaudir dels dies sense pensar en un futur. Amb aquesta història i d’altres contes ens va fer reflexionar i introduir el concepte de les Quatre Estacions de l’any.
Hem anat investigant sobre les característiques de la natura segons l’estació de l’any, tenint en compte les seves vivències, sentiments i experiències, per tal que se sentin involucrats i protagonistes del seu aprenentatge. Pensem que el pas de les estacions i les seves característiques no passen inadvertides pels nens i desperten la seva curiositat en aquesta Etapa d’Infantil. A partir d’aquí vam anar treballant com es pot mesurar el temps i la importància d’un calendari. Vam conèixer les estacions, vam repassar els dies de la setmana i conèixer els mesos de l’any. Ens va agradar saber a quina estació pertany el nostre aniversari !!!
Poc a poc hem anat diferenciant les diferències en cada estació, com hem d’anar vestits i què passa en cadascuna d’elles. La natura, el llarg de l’any, ens regala molts canvis, de colors, d’olors i en general de sensacions. Hem experimentat amb diferents materials, el gel, la neu, la pasta de sal… experiències que ens ajuden a entendre molts conceptes. Fins hi tot vam viure de primera mà una pedregada!!!
Hem investigat i sabem que un músic molt conegut A.Vivaldi va compondre més de 770 obres entre les quals hi podem trobar Les Quatre Estacions. Són quatre concerts dedicats a les estacions. Les hem escoltat amb molta atenció i hem pogut vivenciar que mentre les escoltem ens evoquen a paisatges, climes, elements de la naturalesa… Són concerts escrits per a ser tocats per a una orquestra de corda amb el violí com a protagonista.
Finalment amb la col.laboració i ajuda de les famílies, cada nen/a s’ha preparat una exposició oral. Els Pinotxos un concepte referent a un fenomen meteorològic i els Esquirols sobre un complement de roba. Ho han exposat individualment davant dels seus companys i les seves companyes. Pensem que ha sigut una experiència molt positiva ja que entre tots hem après moltes coses que no sabíem i hem gaudit de bones estones junts. El treball de la llengua oral és una bona manera per estructurar el pensament i ens ajuda a organitzar les nostres idees.

Per recollir tota la informació apresa ho hem fet a través d’un Lapbook, recurs elaborat pels mateixos nens i nenes, que ens ajuda a consolidar els coneixements apresos d’una manera visual, clara i ordenada.

Si voleu veure més fotografies, podeu anar a la galeria d’imatges a la web.

More in this category: « Us explico un conte?

Propers esdeveniments

No hi ha cap event properament

Calendari

Dil Dim Dic Dij Div Dis Diu
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
El lloc web http://escolamowgli.cat utilitza cookies pròpies i de tercers pel correcte funcionament de la pàgina web.
Vostè pot permetre el seu ús o canviar la seva configuració des del seu navegador sempre que ho desitgi.
Aquesta web no genera perfils. Trobarà més informació a la nostra política de cookies