Notícies de l'escola

Notícies generals del Mowgli
Dimarts, 04 Febrer 2020 16:40

Problemes de l’Esprint (matemàtiques). L'Escola Mowgli primera amb 1949 segons!!!

Els alumnes de cicle superior, els Mowglis i els Akeles, vam participar el passat 29 de gener en un concurs en línia de resolució de problemes matemàtics, els Problemes de l’Esprint. El matí ho vam fer els Akeles i a la tarda els Mowglis.

L’Escola va ser el centre més ràpid, amb encert total, sense cap errada, i amb un temps de concurs de 1949 segons.

Què són els Problemes de l’Esprint?
És una activitat de resolució de problemes per equips (no individual), que va néixer l’any 2000, Any mundial de les matemàtiques. La convoquen conjuntament la FEEMCAT (Federació d’Entitas per l’Ensenyament de les Matemàtiques de Catalunya), el Cesire/Creamat del Departament d'Ensenyament (Centre de Recursos Pedagògics Específics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa) i la SCM (Societat Catalana de Matemàtiques). Per les excepcionals condicions climatològiques viscudes a Catalunya la setmana lectiva del 20 al 24 de gener l'activitat es va realitzar en dos dies diferents, el dia 22 de gener i el dia 29 de gener. Globalment ha estat la convocatòria dels problemes de l'esprint amb més participació.
El dia 22 de gener hi va haver un grau d'encert excepcional, amb 29 equips amb encert ple de 31 equips participants (un 94%).
El dia 29 hi va haver un rècord de participació, amb 118 equips participants de 78 centres escolars amb un total de 1898 alumnes.

Els dos centres més ràpids en aquesta segona jornada vam ser:
Fundació Escola Mowgli, 1949 segons.
Saint George's School, de Fornells de la Selva, 2111 segons.

Els centres que no vam tenir cap errada en els problemes del concurs:
Fundació Escola Mowgli, d'Igualada
Escola Josep Pallach, de Figueres
Escola L'Arjau, de Vilanova i la Geltrú

Com està pensat que es desenvolupi el treball en l'equip?
L’activitat consisteix a resoldre una col·lecció de problemes matemàtics, mitjançant el treball en equip i amb la col·laboració entre els diferents components del grup, tot debatent els mètodes i estratègies emprades i analitzant-ne les solucions, en el menor temps possible.
Cal destacar que els problemes proposats no són els que habitualment es tracten a les aules, sinó que els alumnes han de fer servir tant la seva intuïció matemàtica com els continguts impartits a les classes per a abordar-los.

More in this category: « SCAPE ROOM
El lloc web http://escolamowgli.cat utilitza cookies pròpies i de tercers pel correcte funcionament de la pàgina web.
Vostè pot permetre el seu ús o canviar la seva configuració des del seu navegador sempre que ho desitgi.
Aquesta web no genera perfils. Trobarà més informació a la nostra política de cookies