Dilluns, 21 Desembre 2020 08:31

Mowglis i Akeles descobreixen el Rural Art a Penelles

El passat dijous Cicle Superior va descobrir el museu a l’aire lliure de Penelles amb totes les mesures de seguretat. Aquest és un petit poble la Noguera de poc més de 500 habitants, que al 2015, i gràcies a una iniciativa de dues empreses locals, va decidir renovar-se de la manera més original i creativa possible. Fent dels seus carrers un veritable museu a l'aire lliure, plens d'art a cada façana, a cada racó.

Actualment, hi ha més de 112 murals d’artistes locals, nacionals i internacionals. Per això va decidir organitzar el Gargar Festival de Murals i d'Art Rural, on les obres cobren vida. Una manera de difondre la cultura artística al món rural.

Una guia local ens va explicar que Gargar és el so que emet la ganga, un petit ocell local que corre el perill d’extinció. Tots els graffitis tenen alguna cosa en comú, les façanes són "donades" pels propietaris sense saber que es pintarà allà i la inspiració ha de venir del món rural, de la realitat dels habitants de la vila. Així vam poder veure aus locals, com la ganga, retrats de gent de poble o escenes de la vida quotidiana.

Amb un full amb pistes i un mapa del poble amb els grafits localitzats, els mowglis i els akeles van realitzar un joc de d’observació, a on havien de descobrir i identificar alguns dels murals. Després, van fer d’artistes fent un taller de stencil, una tècnica que fan servir els artistes dels murals que consisteix en fer servir un plantilla, amb un dibuix retallat o patró, per reproduir en sèrie la imatge representada. Va ser una estona per fer volar la imaginació, desenvolupar la creativitat i fer servir els sprays! 

Àlbum de fotos Visita Penelles 

https://photos.app.goo.gl/mJwpX74UEJJdVdGF6

 

1601741045380

Propers esdeveniments

Calendari

Dil Dim Dic Dij Div Dis Diu
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
El lloc web http://escolamowgli.cat utilitza cookies pròpies i de tercers pel correcte funcionament de la pàgina web.
Vostè pot permetre el seu ús o canviar la seva configuració des del seu navegador sempre que ho desitgi.
Aquesta web no genera perfils. Trobarà més informació a la nostra política de cookies