Dijous, 25 Febrer 2021 10:55

Un dimecres astronòmic

Ahir dimecres 24 de febrer ens va visitar el Joan, un astrònom. Va venir perquè ens volia exlicar moltes coses sobre l'espai i ens va ferper compartir amb nosaltres un taller de l'univers.

El primer que vam fer va ser una activitat amb projector a l'aula de música. Vam observar unes imatges planes i també ens vam posar unes ulleres per veure'n en 3d, mentre ell ens explicava cada imatge de l’univers. Més tard vam anar a la terrasseta del menjador on gràcies a un telescopi especial, vam poder veure el sol. Després gràcies a un telescopi que havia fabricat ell, vam poder veure la rotació de la terra.

Com que estem estudiant l’univers ens va agradar moltíssim totes les coses que ens va explicar. Ens va  parlar de molts temes: de les estrelles, del temps que tarda Plutó a fer el moviment de translació, de la llum que està feta de partícules tant petites que podien travessar un vidre d’una bombeta... També ens va parlar de tots el planetes del sistema solar i el sol amb la seva llum blava ultravioleta que es queda a la capa d'Ozó.

Després vam fer un experiment amb 2 plats idèntics, l'única diferència  era que un era negre i l’altre blanc. els vam medir la temperatura amb un termòmetre especial que pot arribar a medir 500 graus, primer els 2 estaven a 17,2 els vam deixar una estona al sol i va resultar que quan els vam tornar a medir la temperatura estaven a 34 graus el blanc i 45 el negre. Vam apendre que el blanc rebutja la calor i el negre l’ atrau.

Ens va agradar molt l’activitat i li donem les gràcies al Joan, l’astrònom que ens va ensenyar molt.

 Alumnat de Cicle Mitjà

 

Baloos

Propers esdeveniments

Calendari

El lloc web http://escolamowgli.cat utilitza cookies pròpies i de tercers pel correcte funcionament de la pàgina web.
Vostè pot permetre el seu ús o canviar la seva configuració des del seu navegador sempre que ho desitgi.
Aquesta web no genera perfils. Trobarà més informació a la nostra política de cookies