CdA Valls d'Àneu!

Avui Mowglis i Akeles hem visitat Sant Pere del Burgal i hem estudiat el riu de Son.

Ja som dijous i avui al matí hem visitat les ruïnes del monestir benedictí de Sant Pere del Burgal, construït fa uns 1000 anys. Hem pogut veure les restes del les 3 naus que hi havia a l'església i les seves  pintures (les originals estan al MNAC).  També hem pogut veure com era un monestir romànic i ens hem imaginat la vida monàstica.

A la tarda hem anat a fer l'estudi del riu Son: hem calculat el seu cabal i hem investigat els macroinvertebrats que hi habiten. A partir d'aquí hem pogut veure que la qualitat de l'aigua era bona.

 Veure fotografies

Crònica del dimecres

IMG 20181017 150744088 HDR

El temps ens ha acompanyat en un fantàstic dia per l'únic Parc Nacional que tenim a Catalunya. Després d'esmorzar ens han vingut a buscar els taxis que ens han portat fins a l'Estany de Sant Maurici. Allà hem començat un recorregut que ens ha portat fins a l'Estany de Ratera, tot buscant rastres dels animals que habiten el parc i coneixent els principals arbres i arbusts que hem anat trobant. També hem parlat dels "Encantats", la muntanya que presideix la zona, i de la formació dels Pirineus i de les valls glacials. Realment hem pogut observar amb tranquil·litat un paisatge realment especial, amb els magnífics colors que ens porta la tardor i en un entorn únic.

Crònica del dimarts

Avui dimarts hem anat al Gerdar de Sorpe, una de les avetoses més grans d'Europa. Per allà hi hem fet una excursió en la que hem conegut l'ecosistema d'un bosc d'avets i molts dels elements que hi intervenen. 

A la tarda ens hem quedat al Camp d'Aprenentatge i hem fet un taller de rastres. Demà anem al Parc Nacional d'Aigüestortes i en el taller hem après com diferenciar petjades, excrements, banyes i pèls de diferents espècies que habiten al Parc. Després  de berenar hem fet una breu descoberta d'Esterri.

De moment ens ha fet un temps fantàstic!

Crònica del dilluns

Avui dilluns, després d'un llarg viatge i d'instal·lar-nos a la casa, hem conegut a les mestres que tindrem durant la setmana: la Mar, la Neus i la Marta.

L'activitat d'avui ha consistit en una petita excursió per treballar l'ORIENTACIÓ i el PAISATGE. Uns quants de nosaltres hem fet de guies amb un GPS i en diversos punts del recorregut hem resolt diferents enigmes (tot treballant amb els mapes i les brúixoles). Gairebé hem arribat al castell de València d'Àneu i hem pogut contemplar el paisatge espectacular de les Valls d'Àneu.

 

 

 

Estàs aquí:Escola Mowgli Blocs Cicle Superior Mowglis Cicle Superior CdA Valls d'Àneu!

D’acord amb el que estableix la Llei 34/2002, de Serveis de la societat de la informació i el comerç electrònic, t’avisem que al navegar per aquest espai web acceptes expressament l’ús de cookies. Sobre la Propietat Legal i el Copyright