El planeta blau

Els nens i nenes de Rikkis i Toomais vam aprendre molt sobre l’aigua gràcies al Pol Sorigué, que és un científic expert en aquest tema.

El passat 2 d’abril, vam participar del taller “Planeta blau” fent experiments, hipòtesis i moltes preguntes per aprofundir en el nou projecte.

Un dels experiments va ser:

- Com saber si l’aigua està contaminada? Vam posar el líquid indicador (fet amb col lombarda) en diferents gots amb aigua per saber quin d’ells no contenia aigua contaminada, és a dir, aigua potable.

- Aigua evaporada. Vam escalfar aigua en un flascó d’Erlenmeyer, on hi havia un globus tapant la sortida. Vam esperar una miqueta, i quan l’aigua s’anava evaporant el globus s’anava inflant.

- Consum responsable. Vam deixar una aixeta gotejant amb un got a sota durant una hora. Amb tot aquest temps es va omplir tot el got! Ara sabem que una gota per segon malgasta 1.000 litres al mes i deixant l’aixeta oberta durant un minut perdem 10 litres d’aigua.

- El cicle de l’aigua. Vam aprendre el recorregut de l’aigua des de que la perdem per l'aigüera fins que torna a sortir per l’aixeta de casa.

Taula dexperiments

rikkis

pol

Vam aprendre moltes coses i ens ho vam passar molt bé. Ara seguirem investigant a les estones de projectes per poder saber més coses sobre l’aigua!

 

Estàs aquí:Escola Mowgli Blocs Cicle Inicial Rikkis Cicle inicial El planeta blau

D’acord amb el que estableix la Llei 34/2002, de Serveis de la societat de la informació i el comerç electrònic, t’avisem que al navegar per aquest espai web acceptes expressament l’ús de cookies. Sobre la Propietat Legal i el Copyright